ZŠ JesenicePlzeňská 63, 270 33 Jesenice

ZŠS III začátek nového školního roku 2024/2025

V uších nám stále zní šumění moře, zpěv od táboráků, hlasy z pouličních restaurací a kaváren, křik dětí u rybníků a koupališť, na kůži nás hřejí sluneční paprsky, ale je tady 2. září a my opět usedáme do školních lavic.
V naší třídě se letos sešlo 6 žáků. Valinka, Honzík, Standa a Dominik postoupili do vyššího ročníku. Stejně tak i Pavlínka, avšak ta k nám postoupila z nižší třídy. A také se mezi námi objevila úplně nová žákyně Nikolka, která dříve navštěvovala školu v Chomutově. První den jsme se přivítali ve třídě, každý si prohlédl svoje místo v lavici, ale na všechny čekalo jedno velké překvapení. Během letních prázdnin naše třída dostala „nový kabátek“ a to ve formě zcela nového nábytku a také krásné velké interaktivní tabule, která se stala téměř každodenní součástí výuky. Po krátkém seznámení jsme se přesunuli do tělocvičny, kde kromě ostatních tříd už na všechny čekala paní ředitelka. Ta se s námi všemi přivítala a popřála nám úspěšný školní rok. Poté se všichni rozutekli domů. V průběhu prvního školního týdne jsme se seznámili nejen s pravidly školy a pověděli si něco o bezpečnosti, ale jelikož stále panovalo krásné letní počasí, nic nám nebránilo ve vycházkách v blízkém okolí školy. Další dny už jsme začali věnovat škole a učení a ač se některým ještě moc nechtělo zvykat si na sezení v lavici a dávání pozor, posupně se všichni zapojili a pozorně poslouchali či pilně pracovali. Netrvalo dlouho a už na nás čekaly 2 příjemné adaptační dny plné sportu, tvoření a zábavy. A aby toho nebylo málo, jako odměnu za splnění aktivit během adaptačních dní dostali všichni účastníci zájezd do nedalekého města Plasy do ZOO a na minigolf. Další dny v rámci předmětu pracovní výchovy jsme navštívili pozemky SŠ, kam jsme si před letními prázdninami zasadili dýně a nyní jsme sklidili krásné obrovské plody. Mimo to jsme měli možnost ochutnat i exotické ovoce kiwano.
Veškeré aktivity, které jsme měli možnost v měsíci září prožít, jsme si opravdu moc užili a jelikož víme, že další akce na naší škole se brzy objeví, už teď je radostně očekáváme a těšíme se, co pěkného nám nejen tyto dny přinesou.

Bc. Ludmila Korčáková, tř. učitelka