ZŠ JesenicePlzeňská 63, 270 33 Jesenice

Adaptační dny „POZNEJME SE SPOLEČNĚ“

Je to jen pár dní, co nám opět začal nový školní rok, a protože naši školu začali navštěvovat i noví žáci a žákyně, čekaly nás dva příjemné adaptační dny, která proběhly ve čtvrtek 12. 9. a v pátek 13. 9. 2024. Hned první hodinu ve čtvrtek se sešla celá škola v tělocvičně, kde všechny přivítala paní ředitelka a po krátkém úvodu jsme se rozešli do svých tříd a začali plnit dané úkoly. V tento den nás čekaly sportovní aktivity, vědomostní úniková hra a také výroba třídních maskotů. Bohužel nám nepřálo počasí, a proto se vše odehrávalo ve vnitřních prostorách školy, konkrétně v tělocvičně, na internátu, v družině, cvičné kuchyňce a samozřejmě ve třídách. V odpoledních hodinách po vyučování si někteří žáci zahráli na kuchařskou show a pod vedením paní ředitelky Mgr. Hany Vanické a učitelky Markéty Uhrové připravili večeři pro všechny, a to chalupářský guláš. Konkurence byla značná a všechny tři guláše různých chutí byly vynikající. A sladká tečka na závěr v podobě palačinek s marmeládou či Grankem ozdobených šlehačkou byla připravena rukou paní učitelek Šárky Fialové a Jany Měchurové. Poté jsme se všichni shromáždili v družině, kde už bylo na programu večerní čtení pohádky „Jak skřítek Drabík zachránil děti před Plížáky“ za svitu baterky od paní učitelky Veroniky Součkové. Ta předcházela noční hře po škole, kterou si pro děti připravila paní učitelka Lída Korčáková, a při které se nejen hledali třídní skřítci, ale také se plnily v každé třídě nějaké úkoly. Večer však tímto ještě nekončil a jakmile měla každá skupina splněno, přesunula se do tělocvičny, kde se následně četla pohádka „O Budulínkovi“. Ale nebylo to obyčejné čtení. Bylo provázeno stínováním obrázků a všem se moc líbilo. Na závěr dne jsme se potichoučku přemístili do tříd, kde se všichni po noční hygieně uložili ke spánku.

V pátek ráno po snídani už na všechny čekal další prima den a tentokrát kromě sportovních aktivit, které probíhaly opět v tělocvičně, si žáci vyzkoušeli svou nápaditost, přesnost, vytrvalost a pečlivost. Měli možnost si vyzkoušet technikou decoupage (pozn. ubrousková technika) malování na kamínky a výrobu stojánku na tužky. Všichni byli moc šikovní a opravdu se při všech činnostech a aktivitách snažili zapojovat sami a pokud se něco nepovedlo, vždy jim byl k dispozici někdo z dospělých. Poslední hodinu jsme se opět sešli v tělocvičně, kde organizátorky paní učitelky Lída Korčáková, Veronika Součková a Pavlína Peterková poděkovaly všem zúčastněným, předaly jednotlivým třídám diplomy a ty se ostatním třídám pochlubily svými vyrobenými maskoty. Celé tyto dva adaptační dny zakončila opět paní ředitelka, také všem poděkovala, ale pozor, měla jedno velké překvapení.

Za to, jak se všichni snažili, pracovali, plnili úkoly, a hlavně se bavili, předala do každé třídy poukaz na výlet do nedalekého města Plasy na návštěvu místní ZOO s minigolfem. To ale byla panečku odměna! No a my se budeme velmi těšit, až toto místo navštívíme a zažijeme další legraci, která během těchto dvou dní nechyběla a všichni si to moc a moc užili!

 

Bc. Ludmila Korčáková,  Ing. Veronika Součková,  Bc. Pavlína Peterková

 

https://www.rajce.idnes.cz/zmap/album/poznejme-se-spolecne