ZŠ JesenicePlzeňská 63, 270 33 Jesenice

ZŠI_Celoškolní výlet – ZOO Plasy

V úterý 24. 9. se konal celoškolní výlet do ZOO v Plasích, kde na nás čekalo spoustu zvířátek, ale také minigolf. Po příjezdu jsme se v klidu nasvačili v sále, kde jsme si mohli prohlédnout rytířská brnění, různé zbraně, erby a vlajky. Pak už začala prohlídka celé zoologické zahrady. Každá třída si samostatně procházela areál ZOO a někteří žáci si zahráli minigolf. Každé stanoviště bylo zařízeno tematicky. Setkali jsme se například s Japonskem, Řeckem, Egyptem s hrobkou Tutanchamona, Rumunskem, kde byla i hladomorna, na jejíchž stěnách visely strašidelné měnící se obrazy a opodál byl i hrob hraběte Drákuly.  Také tu byla část s dinosaury, kde jsme viděli nejen kostru tohoto vyhynulého tvora, ale také sopku a hnízdo s vejci a mládětem tyranosaura. Na konci naší prohlídky byla oblast Mexiko a Afrika.

Měli jsme se také možnost vyfotit u automatu a nechat si fotky vytisknout, zakoupit si různé suvenýry na památku, čehož jsme s radostí využili.

A protože bylo již poledne a měli jsme pořádný hlad, přemístili jsme se do nedalekého Knížecího pivovaru, kde na nás čekal chutný oběd v podobě kuřecího řízku s bramborem. Najezení a spokojení jsme se po obědě vydali zpět do školy. Výlet se nám líbil a druhý den ve škole jsme si o něm povídali s naší paní učitelkou a nakreslili jsme si z tohoto výletu pěkné obrázky.

Mgr. Olina Hanauerová